تیر 94 - وبلاگ منتظران
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز

لطفا از تمام مطالب دیدن فرمایید.
اعمال شب های قدر
شب قدر، شبی است که در تمام سال هیچ شبی به فضیلت آن نمی رسد و عمل در شب قدر بهتراز عمل در هزار ماه است.
در شب قدر برنامه های یک سال هر کس مقدر می گردد . درشب قدر ملائکه و روح که اعظم ملائکه است به اذن پروردگار، خدمت امام زمان علیه السلام مشرف می شوند و مقدرات هر کس را به امام عرضه می دارند.

اعمال شب قدر به دو گونه اعمال مشترک و اعمال مخصوص تقسیم می شود.
اعمال مشترک شب های قدر

1- مقارن غروب آفتاب شب قدر غسل شود
2- در شب قدر دورکعت نماز اقامه شود، در هر رکعت بعد از حمد ، هفت مرتبه سوره توحید خوانده شود. بعد از نماز هفتاد بارذکر " استغفرالله و اتوب الیه" گفته شود.
3- قرآن به سرگرفتن در شب قدر و خدا را به چهارده مصوم سوگند دادن .
4- خواندن زیارت امام حسین علیه السلام در شب قدر.
5- احیای این شبها.
6- یکی دیگر از اعمال شب قدر اقامه صد رکعت نماز به صورت دورکعتی وافضل آن است که درهر رکعت بعد از حمد ، ده مرتبه سوره توحید خوانده شود.
7- یکی دیگر از اعمال شب قدر خواندن دعایی از امام زین العابدین علیه السلام که درمفاتیح الجنان آمده است.اللهم انی امسیت لک عبداً...
8- قرائت دعای جوشن کبیر در شب قدر.
9- طلب آمرزش از خدای متعال . و در خواست از خدا جهت نیازهای دنیا و آخرت.
10- ذکر گفتن و صلوات بر محمد وآل محمد علیهم السلام.

اعمال مخصوص شب نوزدهم
1- صد بار ذکر " استغفرالله ربی واتوب الیه ".
2- صد بار ذکر " اللهم العن قتلة امیرالمومنین"
3- دعای اللهم اجعل فیما تقضی و تقدر من الامر المحتوم ...

اعمال مخصوص شب بیست و یکم
1- دعای اللهم صل علی محمد وال محمد و اقسم لی حلما یسد عنی باب الجهل ... .
2- لعن بر قاتل امیرالمومنین.
3- زیارت حضرت علی علیه السلام.

اعمال مخصوص شب بیست و سوم

1- تلاوت سوره های عنکوبت و روم که امام صادق علیه السلام فرمود: که تلاوت کنند که این دو سوره دراین شب از اهل بهشت است.
2- قرائت سوره های ... .
3- هزار مرتبه سوره قدر.
4- خواندن و تکرار دعای اللهم کن لولیک حجة ابن الحسن ... .
5- دعای اللهم امددلی فی عمری واوسع لی فی رزقی ... .
6- تلاوت قرآن کریم به هر مقدار که توانستی .






تاریخ : یکشنبه 94/4/14 | 7:9 صبح | نویسنده : ahmadhoshangi | نظرات ()

روزه داری از جنبه های عبادی، اخلاق عملی، اجتماعی دارای آثار بسیاری است

 

حدیثی زیبا برای قوت قلب روزه داران!
که روزه عبادتی ذووجهین است یعنی از وجوه مختلف این عبادت حائز اهمیت و دارای آثار است. روزه داری از جنبه عبادی، اخلاق عملی، روحی و روانی، اقتصادی و اجتماعی و غیره دارای فواید و برکات و آثار بسیاری است.
در آیه 184 سوره مبارکه بقره می خوانیم:
«أَیَّامًا مَّعْدُودَاتٍ فَمَن کَانَ مِنکُم مَّرِیضًا أَوْ عَلَی سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِّنْ أَیَّامٍ أُخَرَ وَعَلَی الَّذِینَ یُطِیقُونَهُ فِدْیَةٌ طَعَامُ مِسْکِینٍ فَمَن تَطَوَّعَ خَیْرًا فَهُوَ خَیْرٌ لَّهُ وَأَن تَصُومُواْ خَیْرٌ لَّکُمْ إِن کُنتُمْ تَعْلَمُونَ.»
«در روزهایی چند پس هر که از شما مریض یا در سفر باشد تعدادی (به مقدار آنچه فوت شده) از روزهای دیگر (را روزه بدارد، و بر کسانی که روزه طاقت‏ فرسا باشد (مانند پیران و خردسالان و بیماران مزمن افطار جایز است و) دادن طعام به یک فقیر (یک مد به ازاء هر روز) کفاره و بدل آن است، و هر که بر خیر بیفزاید (و دو مد بدهد) برای او بهتر است، و روزه گرفتن (هر چند توان‏فرسا باشد) بهتر است، اگر بدانید.»
چند نکته کوتاه:
 در این آیه بعد برای اینکه باز از سنگینی روزه کاسته شود می فرماید: «چند روز معدودی را باید روزه بدارید» چنان نیست که مجبور باشید تمام سال یا قسمت زیادی از آن را روزه بگیرید بلکه روزه تنها بخش کوچکی از آن را اشغال می کند. ضمن اینکه در همین روزهای محدود و اندک نیز اگر دچار مشکلاتی از قیبل بیماری، کهولت سن یا سفر باشید بر شما آسان گرفته شده است. در حقیقت این آیه راه عذرتراشی را بر بهانه گیران بسته است!

 

روایت بسیار زیبایی از امام صادق علیه السلام نقل شده که: «ما ضَعُفَ بدنٌ عمّا قَوِیَت علیه النِیَّة؛ هیچ بدنی نسبت به آنچه اراده بر انجام آن قوی باشد ناتوان نیست.» (من لایحضره الفقیه، ج 4، ح 5859؛ وسائل الشیعه، ج 1)
مصداق بارز این روایت در روزه روزهای بلند و گرم تابستان مشهود است. برخی در زمستان که می خواهند روزه بگیرند می گویند ای وای! کی می تونه 8 ساعت روزه بگیره! آن شخص وقتی روز 10 ساعت می شود همان جمله را تکرار می کند و باز به راحتی قادر است این واجب را بجا بیاورد. او در تابستان هم گلایه می کند ولی باز قادر است حتی 17 ساعت در گرما روزه داری کند. پس این نشان می دهد بدن انسان قدرتش خیلی بیش از اینهاست و این اراده و قدرت ذهنی ماست که کم می آورد وگرنه خداوند به این بدن قدرت انجام کارهای شگفت انگیزی داده است.

 

از طرف دیگر نباید فراموش کنیم که خداوند این قدرت را به بدن ما داده است تا سخت ترین مشکلات را تحمل نماییم نه اینکه به سادگی در برابر اولین سد محکم جا بزنیم! یکی از مهمترین عرصه های امتحان این قدرت الهی که در درون ما به ودیعه نهاده شده در هنگامه مشکلات اقتصادی و مالی است. غالب افرادی که مرتکب گناه می شوند بهانه شان تنگدستی و سختی زندگی و نداری و از این قبیل است حال آنکه خداوند ما را قوی آفریده و دوست دارد ثمره این قدرت را در مقابله با مشکلات در وجود ما ببیند.

 

hhr655 ثواب روزه داری در جمع روزه خواران

امام صادق (ع) : هیچ بدنی نسبت به آنچه اراده بر انجام آن قوی باشد ناتوان نیست

 

مرحوم شیخ محمدحسین زاهد (ره) نقل می کند: یکی از اولیاء خدا، شب که به خانه اش رفت، به همسرشگفت که روغن در چراغ بریزد و چراغ را روشن کند همسرش گفت در خانه روغن نداریم. سپس گفت لااقل غذایی بیاور تا بخوریم. همسرش گفت هیچ غذایی هم برای خوردن در خانه نداریم! می گویند آن شب از خوشترین شبهای عمر آن ولیّ خدا بود و تا صبح شکر خدا را می کرد که خدایا مگر من چه کرده بودم که در یک شب این دو نعمت بزرگ را به من عطا نمودی! مرحوم مجتهدی تهرانی (ره) که این نکته را از شیخ نقل می نمود می گفت: خود مرحوم شیخ نیز همین طور بودند و وقتی با ایشان احوالپرسی می کردی آنچنان سرشان را تکان می دادند و می فرمودند: الحمدالله الحمدالله، که گویا تمام عالم از برای ایشان است و هرگز اظهار فقر و نداری نمی کردند.
ثواب روزه داری  در جمع روزه خواران
امام جعفر صادق علیه‌السّلام روایت کرده است که رسول خدا صلّی اللَّه علیه و آله و سلّم فرمودند: «مَا مِنْ صَائِمٍ یَحْضُرُ قَوْماً یَطْعَمُونَ إِلَّا سَبَّحَتْ أَعْضَا?ُهُ وَ کَانَتْ صَلَاةُ الْمَلَائِکَةِ عَلَیْهِ وَ کَانَتْ صَلَاتُهُ اسْتِغْفَارا »هیچ روزه داری در میان گروهی که مشغول خوردن غذا هستند، حاضر نمی‏‌شود مگر آنکه اعضای بدن او به تسبیح مشغول شوند و فرشتگان بر او درود و صلوات فرستند، و درود و صلوات فرشتگان، طلب آمرزش از برای اوست.«ثواب‌الأعمال و عقاب‌الأعمال،ص115»
قدر روزهای آخر ماه رمضان را بدانیم
امام مجتبی علیه السلام در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان از کنار جماعتی که مشغول خنده و شوخی بودند عبور کردند. حضرت با ناراحتی به آنها فرمود: « خدا ماه رمضان را میدان مسابقه بندگان قرار داده است. دسته ای گوی سبقت می ربایند و پیروز می شوند و تعدادی هم از دیگران عقب می مانند و سرافکنده می شوند.

عجیب است در روزی که پیشی گیرندگان پیروز شده اند و عقب ماندگان زیانکار گردیده اند، جمعی به شوخی و خنده مشغولند. به خدا سوگند اگر پرده در افتد، امروز نیکوکار، مشغول پاداش خود و عقب افتاده، گرفتار بدیهای خود است و برای احدی فرصتی جهت شوخی و لهو و لعب باقی نمی ماند.» (شیخ صدوق، من لایحضره الفقیه، انتشارات اسلامیه، بی تا، ج2، ص174 )






تاریخ : دوشنبه 94/4/8 | 10:44 صبح | نویسنده : ahmadhoshangi | نظرات ()

بسم الله الرحمن الرحیم
ثواب فرستادن صلوات در ماه رمضان


و من اکثر فیه من الصلاة علی ثقل الله میزانه یوم تخف الموازین و من تلا فیه آیة من القرآن کان له مثل اجر من ختم القرآن فی غیره من الشهور
ای مردم! هر کس در ماه رمضان بر من زیاد صلوات بفرستد، خداوند، ترازوی اعمال او را سنگین خواهد فرمود در روزی که ترازوها سبک باشد. و هر کس در ماه رمضان یک آیه از قرآن تلاوت کند، پاداش کسی را دارد که تمام قرآن را ختم کند؛ در غیر از ماه رمضان، از ماه های دیگر.
برادران در جلسه دوم و پنجم درباره ثواب قرائت قرآن در ماه مبارک اشاره ای داشتم و روایاتی نقل کردم، امروز نیز دو روایت راجع به این موضوع و چند روایت راجع به صلوات فرستادن تقدیم کنم و بعد راجع به قرآن ناطق امیرالمومنین علیه السلام عرایضی تقدیم کنم، ابتدا روایات صلوات را عرض کنم.
در سفینة البحار از عیون اخبار الرضا چنین نقل می کند:
قال الرضا علیه السلام: من لم یقدر علی ما یکفر من ذنوبه فلکیثر من الصلوة علی محمد و آله فانها تهدم الذنوب هدما (1).
امام رضا علیه السلام فرمود: هر کس توانایی نداشته باشد که کفاره گناهان خود را بدهد، پس باید بر محمد و آل او زیاد صلوات بفرستد؛ به درستی که صلوات گناهان را به تمام معنا از بین می برد.
و همچنین از قرب الاسناد نقل میکند:
عن احدهمان علیه السلام: اثقل ما یوضع فی المیزان یوم القیمة الصلوة علی محمد و علی اهل بیته (2)
امام باقر یا امام صادق علیه السلام فرمودند: سنگین ترین چیزی که روز قیامت، در ترازوی اعمال انسان گذاشته می شود، ثواب صلوات بر محمد و اهل بیت او خواهد بود.
از کتاب خصال از امام صادق علیه السلام چنین نقل می کند که:
قال: ما من عمل افضل یوم الجمعة من الصلوة علی محمد و آله (3).
هیچ عملی در روز جمعه، فضیلتش از صلوات فرستادن، بر محمد و آل او بیشتر نیست.
این روایت را هم از امالی صدوق گوش کنید:
قال: صلی الله علیه و آله من صلی علی و لم یصل علی آلی؛ لم یجدریج الجنة و ان ریحها لتوجد من مسیرة خمس ماة، عام؛ رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود هر کس بر من صلوات بفرستد ولی بر اهل بیتم صلوات نفرستد، بوی بهشت را نخواهد شنید و به درستی که بوی بهشت از دوری پانصد سال راه به مشام می رسد (4).
و در روایت دیگری امیرالمومنین علیه السلام از رسول صلی الله علیه و آله اکرم صلی الله علیه و آله نقل میکند:
قال لاتصلوا علی صلاة مبتورة بل صلوا الی اهل بیتی ولاتقطعوهم فان کل نسب و سبب یوم القیامة منقطع الا نسبی (5).
رسول اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: بر من صلوات نفرستید صلواتی نیمه کاره، بلکه حتما اهل بیتم را به من اضافه کنید و آن ها را جدا نسازید به درستی که هر نسبت و رابطه روز قیامت، بریده می شود، مگر نسبت من.
اللهم صل علی محمد و آل محمد.
با همه این تاءکیدات مرحوم آیت الله خویی، قدس سره در درس می فرمود: شخصی بوده از علمای عامه به نام ضبی که وقتی صلوات می فرستاد می گفت: اللهم صل علی محمد وحده؛ یعنی خدایا بر محمد به تنهایی درود بفرست و این نهایت بدبختی است. لابد می خواسته بوی بهشت را نشنود.
----------------------------------------------
1-سفینة البحار ج 5، ص 170
2-سفینة البحار، ج 5، ص 170
3-سفینة البحار، ج 5، ص 170 وسائل الشیعة ج 7، ص 203
4-سفینة البحار، ج 5، ص 171
5-وسائل الشیعة، ج 4، ص 1222
------------------------------------------
سید محمد علی جزایری (آل غفور)






تاریخ : دوشنبه 94/4/8 | 10:39 صبح | نویسنده : ahmadhoshangi | نظرات ()
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
.: Weblog Themes By M a h S k i n:.